dimarts, 30 d’octubre del 2012

GOSSOS I NENS


Gossos a casa, millors nens

Viure i créixer amb gossos aporta pels nens beneficis importants no només pel seu desenvolupament sinó també pel seu futur. Aprenen a respectar els animals, a ser responsables, augmenta la seva autoestima i a la llarga, quan vagin creixent, seran nens molt més oberts en les seves relacions i amb menys inseguretats.
Els nens que a casa seva tenen gossos aprenen a ser més tolerants sempre i quan, és clar els pares adoptin una postura responsable i de respecte cap els animals. Recordem que els nens i nenes fan el que veuen fer a casa.
En moltes ocasions els nens i nenes que de petits han tingut gossos, quan són grans tenen un record inoblidable de les experiències que van viure amb ells, records que perduren amb el pas dels anys.
Quan els nens creixen i conviuen amb gossos les avantatges són pels dos. Els nens tenen un company de joc permanent i es crea un vincle molt important entre ells des que són petits. Cal saber escollir bé el tipus de raça en funció de la mida del pis, la disponibilitat de treu-re'l a passejar, el tipus de pèl etc.. i és important mira el tipus de caràcter. Hi ha gossos que són protectors amb els nens i es converteixen en vigilants inseparables.
Els gossos i els nens aprenen un de l'altre que no s'han de fer mal, aprenen a saber quins són els seus límits i els nens aprenen el comportament social sense que ningú els marqui constantment una pauta.
Els nens que comparteixen la seva vida amb animals creixen més feliços i solen ser més sociables, els potencia l'autoestima i està comprovat que són més autosuficients, més responsables i més espontanis.
Aprenen també a respectar la natura i creixen desenvolupant un caràcter més obert, fet que els ajudarà en la resta de relacions socials.
Potencia la sensibilitat i estimula l'afectivitat dels nens. Als gossos se'ls ha de fer moixaines, se'ls ha de dedicar un temps i un espai exclusiu dins la nostra llar.
Compartir responsabilitats
Quan els nens tenen 3 o 4 anys ja els podrem començar a donar petites tasques en relació a la mascota: que juguin amb l'animal a determinades hores per exemple. És fonamental que els vigilem ja que els nens a aquesta edat encara no controlen els seus impulsos.
A partir dels 7 anys ja poden donar de menjar a l' animal, o posar-li aigua. A partir dels 10 anys ja els podrem donar més responsabilitats com fer que treguin l'animal a passejar.
Hi ha risc d'infeccions?
El risc d'infeccions de gossos a nens no suposa una alerta pels pares, sempre i quan els gossos estiguin nets, vacunats i desparasitats. El que si s'ha de fer és inculcar als nens unes normes bàsiques d'higiene:
- Rentar-se les mans després de jugar amb el gos.
- És important que el gos no llepi ni la cara ni el nas dels nens.
- Els nens no han de posar-se a la boca ni les orelles ni les potes dels gossos.
- Els nens no han de menjar del plat del gos ni els gossos han de llepar el plat o el   menjar dels nens.
- NO dormir amb l'animal.
- Hem de pensar que si el gos està ben cuidat si alguna vegada es trenca alguna d'aquestes normes no ens hem de preocupar.
Precaucions a tenir en compte:
- Educar i ensinistrar els animals
- Vacunar-los i desparasitar-los
- No deixeu als nadons sols amb els animals.
- No deixeu que els nens maltractin física o psicològicament als gossos.
- Procurar que els nens no juguin a jocs que puguin despertar en els gossos el seu instint depredador.
- Els nens han d'estar sempre per sobre els gossos. És important respectar aquesta jerarquia sempre.
- Intentar que els nens no molestin als gossos quan aquests dormen o mengen o quan tenen dolor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada