dijous, 7 de març del 2013

COM COMBATRE ELS POLLS



Font: Diari de Tarragona
Data de publicació: 10/12/2012
img item





El col·legi comporta, en molts casos, preocupació pel contagi dels polls. Entre un 4,9% i un 14% dels nens en edat escolar han patit aquest problema alguna vegada. Comprova com pots fer-hi front.
Generació rere generació, les plagues de polls continuen existint i semblen impossibles d’extingir. Tot i que la crisi ha retallat el pressupost de moltes famílies, el sector de productes que combaten la pediculosi no para de créixer. Només a les farmàcies, hi ha 55 productes diferents per combatre aquests paràsits. En general, tots funcionen, sempre que s’apliquin de la forma adequada.

Que aquesta plaga sigui tan difícil d’exterminar s’atribueix, precisament, a l’existència de tal varietat de tractaments, i per tant, a les diferents formes d’aplicació. Els pares es despisten entre tantes opcions i acaben aplicant els productes de manera incorrecta, provocant la seva inutilitat.

El que la majoria de gent desconeix és que, a més d’eliminats, els polls també poden ser repel·lits. Aquest tractament només s’ha d’aplicar si se sap amb seguretat que el nen no té polls i hi ha casos de contagi a l’escola o a la família. Es tracta d’un remei que s’aplica sobre el cabell sec, la protecció dura entre un i quatre dies, i el procés s’ha de repetir més endavant perquè sigui eficaç.

Si, contràriament, els polls ja existeixen i es detecten al cap d’algú, el primer que s’ha de fer és inspeccionar els caps de tota la família. És fonamental saber que els polls s’alimenten de la sang del portador cada 4-6 hores, que no volen i que es traslladen de cap a cap caminant. Cal parar especial atenció a les zones del clatell i de darrera de les orelles, ja que són les predilectes perquè els polls dipositin els ous.

Per assegurar una neteja i una prevenció completes, és important bullir o netejar amb un pediculicida els articles de cabell (com les pintes) de les persones afectades, i rentar la roba, els llençols i les tovalloles a més de 60 ºC i planxar-los a consciència, ja que els polls no resisteixen la calor.

Si hi ha objectes que han estat en contacte amb l’afectat però no poden rentar-se, la millor solució és tancar-los en una bossa hermètica durant tres dies, perquè no puguin alimentar-se de l’hoste i morin. Després, cal aspirar tots els objectes on han conviscut polls, sobretot sofàs i cadiretes, per evitar que es reprodueixin.

Sobre els tractaments existents, la millor opció és anar a la farmàcia i seguir les instruccions exposades pel fabricant. Les locions hidroalcohòliques, que s’apliquen sobre cabell sec, són les més eficaces, però no es recomanen si es tenen problemes de pell o d’asma. Per als nens menors d’un any, no s’ha d’utilitzar cap d’aquests productes.

Cap tractament assegura l’eficàcia al 100% i, després del primer intent, s’ha de comprovar l’eliminació. Set dies després, s’ha d’inspeccionar el cap de nou, i si han tornat a aparèixer paràsits, el tractament ha de començar de nou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada