dimarts, 23 d’abril del 2013

DIADA DEL LLIBRE I DE LA ROSA - 23 D'ABRIL

Diada del llibre i de la rosa 23  d’abril
Antigament, les classes aristocràtiques, en aquests dies celebraven festes cavalleresques com torneigs, de les que eren excloses les classes populars i que es celebraven al Born on les dames eren obsequiades amb roses i flors.
Segles després, el costum d’obsequiar l’estimada amb una rosa es va anar estenent fins arribar a ésser, com ho és en l’actualitat, una festa típica celebrada arreu de Catalunya per tothom.
No podem oblidar el caire nacionalista que sempre ha pres la festa, més gran encara quan la nacionalitat catalana era negada, i el seu símbol ha estat la senyera penjada de la casa de la vila de cada localitat i de cada llar.
La mateixa data, coincideix amb el dia del llibre que commemora la mort de Miguel de Cervantes i que pretén potenciar i donar difusió a una de les eines més importants del desenvolupament educatiu de l’home.

                                       Intercanvi de llibresEl dilluns dia 23 d'abril, s'ha portat a terme el primer intercanvi de llibres, on hi han participat tots els alumnes de l'escola.
Aprendre a compartir i reutilitzar és un gran valor pels nostres fills. Amb aquesta activitat es pretén fomentar l'intercanvi, el reciclatge de llibres i potenciar la lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada