divendres, 19 d’abril del 2013

QUINA QUANTITAT DE LLET HAURIEN DE PRENDRE ELS NENS?



Font: The New York Times
Data de publicació: 23/01/2013
img item





Fins ara, els pediatres mai havien sabut ni havien pogut determinar la quantitat de llet de vaca que haurien de beure els nens. Un estudi recent conclou que, per a la majoria de petits, n'hi ha prou amb 2 tasses al dia.
La llet de vaca és un aliment indispensable per als més petits, ja que representa la primera font de vitamina D. Malgrat això, sempre s’havia discutit la quantitat de llet que seria aconsellable que prenguessin els nens, ja que els productes lactis poden interferir en l’absorció del ferro. Per tant, sempre havia estat complicat determinar la quantitat exacta de llet que no obstaculitzés l’absorció de ferro, i així aconseguir un balanç adequat entre la vitamina i el mineral.

Amb aquest objectiu, un grup de científics canadencs ha realitzat un estudi, publicat online a la revista Pediatrics. La investigació va incloure l’observació i l’anàlisi de més de 1.300 nens sans d’entre 2 i 5 anys. Es va observar la dieta i l’activitat física de cada petit, i es van prendre mostres de sang per controlar els nivells de ferro i de vitamina D.

Les conclusions de l’estudi afirmen que, per a la majoria de nens, dues tasses de llet de vaca al dia són suficients per mantenir els nivells aconsellables de vitamina D, sense que aquests afectin els nivells de ferro. No obstant això, factors com l’estació de l’any, l’ús de biberó, la pigmentació de la pell o la massa corporal poden variar les quantitats de llet necessàries per aconseguir un balanç adequat entre la vitamina D i el ferro.

Així, per exemple, l’estudi va concloure que, a l’hivern, els nens amb una pell més fosca necessiten més llet, entre 3 o 4 tasses al dia, per obtenir els nivells suficients de vitamina D. La investigació també va descobrir que els nens que fan servir només biberó tenen dificultats per mantenir uns nivells òptims de vitamina D i ferro. Per tant, l’autor principal de l’estudi, el Dr. Jonathon L. Maguire, professor auxiliar de pediatria a la Universitat de Toronto, aconsella que els nens majors de 2 anys no utilitzin biberó, ja que no és beneficiós per a l’absorció dels dos nutrients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada