dilluns, 3 de juny del 2013

SORTIDES FAMILIARS EN BICICLETA: DIVERSIÓ I SEGURETATFont: Familia y seguridad vial
Data de publicació: 26/07/2012
img item

A ple estiu, les activitats en família i a l'aire lliure són una opció molt divertida tant per a adults com per a petits. Moltes famílies escullen les excursions amb bicicleta per passar més temps junts d'una manera saludable i entretinguda. Prendre certes precaucions abans i durant la sortida és fonamental per evitar contratemps i accidents amb bicicleta.
És molt important que abans de fer una excursió en bicicleta amb tota la família prenguem unes precaucions bàsiques, perquè la sortida sigui un èxit i els més petits gaudeixin al màxim de l’aventura. Planificar el recorregut amb antelació és una bona forma de treure-li partit al temps d’excursió. Tria camins interessants i bonics, i evita altres que puguin ser difícils o molt cansats per als nens. Tant si es tracta de ciutat com de camp, haurem d’anar vestits i calçats de forma còmoda i adequada, i utilitzar sempre casc per si es produís alguna caiguda. També serà necessari portar provisions com aigua i aliments sòlids, sobretot si el trajecte és llarg. És necessari perquè la sortida es desenvolupi satisfactòriament, sense imprevistos ni incomoditats.

Durant l’excursió, és indispensable complir les normes de circulació per evitar accidents i tenir cura de la seguretat de tota la família. Les normes generals de circulació en bicicleta són molt senzilles: s’ha de circular per la dreta i tan enganxat al marge de la calçada com sigui possible. És fonamental senyalitzar les maniobres, respectar els límits de velocitat (40km/h i 20km/h als carrers residencials) i mantenir sempre la distància de seguretat respecte d’altres bicicletes i vehicles (com a mínim 1,5 metres).

Per avançar, sempre haurem d’anar amb molt de compte, sobretot si necessitem envair el sentit contrari. Hem avançar per l’esquerra i senyalitzar sempre la maniobra, allargant el braç esquerre. En cas que un altre vehicle ens avanci, hem de facilitar la maniobra i guardar la distància de seguretat, acostant-nos el màxim possible a la dreta.

Finalment, assegura’t de reduir la velocitat abans de qualsevol gir, i mai no facis canvis de sentit en túnels, interseccions i passos a nivell, o abans de corbes i canvis de rasant, on no hi ha prou visibilitat. Seguint tots aquests pràctics consells podràs gaudir d’una perfecta excursió amb bicicleta amb tota la família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada